Hocam ben de birkaç öneri yapayım.
Rayman Serisi: En sevdiğim platform serisidir. Eski oyunları oynamak istemezseniz Origins ve Legends'a bakın derim çok iyilerdir.
Dead Cells: Metroidvania ve roguelike karışımı bir oyun. En sevdiğim indie oyunlardan biri. Aksiyonu, müzikleri, sanat tasarımı 10/10'luk oyundur. Ama oyun ilerledikçe çok zorlaşıyor haberiniz olsun.
Dust: An Elysian Tail: Gözden kaçırılmış sağlam bir metroidvania oyunu ama eksi olarak sanat tasarımını beğenmeyebilirsiniz.
Traps N' Gemstones: Sade bir metroidvania oyunu. Şunu söyleyeyim oyunda aksiyon diğer oyunlara göre oldukça az. Oyunun keşif ve bulmaca yönü ağır basıyor.
Salt and Sanctuary: 2D Dark Souls.
Hollow Knight: Souls kadar zor sayılabilecek çok güzel bir metroidvania oyunu. Oyunun en büyük artılarından biri 24TLlik fiyatla çok uzun süren bir içerik sunması.
Rayman Serisi: En sevdiğim platform serisidir. Eski oyunları oynamak istemezseniz Origins ve Legends'a bakın derim çok iyilerdir.
Dead Cells: Metroidvania ve roguelike karışımı bir oyun. En sevdiğim indie oyunlardan biri. Aksiyonu, müzikleri, sanat tasarımı 10/10'luk oyundur. Ama oyun ilerledikçe çok zorlaşıyor haberiniz olsun.
Dust: An Elysian Tail: Gözden kaçırılmış sağlam bir metroidvania oyunu ama eksi olarak sanat tasarımını beğenmeyebilirsiniz.
Traps N' Gemstones: Sade bir metroidvania oyunu. Şunu söyleyeyim oyunda aksiyon diğer oyunlara göre oldukça az. Oyunun keşif ve bulmaca yönü ağır basıyor.
Salt and Sanctuary: 2D Dark Souls.
Hollow Knight: Souls kadar zor sayılabilecek çok güzel bir metroidvania oyunu. Oyunun en büyük artılarından biri 24TLlik fiyatla çok uzun süren bir içerik sunması.
Dead Cells'i oynadım ama bir süre sonra bıraktım, rogue like bana göre değilmiş. Aynı şeyleri defalarca yapmaktan nefret ediyorum maalesef, bu yüzden her oyunu bir kez bitirip bir daha oynamıyorum. Tadında bırakıyorum. Dust: bu oyunu oynamadım, aldım listeye, Traps'i da oynamadım, aldım. Salt and sanctuary'i duydum ama oynamamıştım henüz, bunu da aldım. Hollow Knight'ı mutlaka oynayacağım almıştım zamanında ama fırsat bulamadım bir türlü. Metroid ve castlevania serilerini oynadım bayağı bu aralar, bazı oyunları sinir krizi geçirttiği için bazılarını yarıda bırakmak zorunda kaldım. Ama yeni nesil metroidler eskilere biraz daha basit, bu yüzden oynanabilirliği daha fazla. Eskilerde ya kayboluyordum, ya da gidecek yer bulamıyordum.