Nvidia, 1 Eylül'de gerçekleştirdiği canlı yayında RTX 3070, RTX 3080 ve RTX 3090 ekran kartlarını tanıttı. Ekran kartları hem teknik özellikleri hem de fiyatlarıyla etkinliğe damgasını vurdu. Nvidia'nın yıllar sonra fiyatlarını biraz da olsa aşağıya çekmesinin temelinde yatan ise rakip şirketlerin gelecek olan ekran kartları olabilir. Zira AMD bilindiği gibi Ryzen işlemcileri ile Intel'i büyük ölçüde geride bırakmayı başardı. Hem fiyatları hem performansları ile en çok tercih edilenlerden oldu. Hem de donanım sektörüne PCIe 4.0 veriyolu standartını ve 7 nm üretim sürecini kazandıran ilk firma oldu.
Ayrıca Intel de her ne kadar 14 nm, 14 nm+ ve 14 nm++ üretim sürecinden çıkamamış olsa da Intel Core işlemcileri ile oyun sektöründe halen daha performanslı olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi ise Xe adlı ekran kartları ile sektöre giriş yapmaya çalışıyor. İşlemcileri performanslı olan bir firmanın elbette ki ekran kartları da performanslı olacaktır. Nvidia ise domine ettiği GPU pazarını kaptırmamaya niyetli gibi gözüküyor.
Ayrıca Intel de her ne kadar 14 nm, 14 nm+ ve 14 nm++ üretim sürecinden çıkamamış olsa da Intel Core işlemcileri ile oyun sektöründe halen daha performanslı olarak karşımıza çıkıyor. Şimdi ise Xe adlı ekran kartları ile sektöre giriş yapmaya çalışıyor. İşlemcileri performanslı olan bir firmanın elbette ki ekran kartları da performanslı olacaktır. Nvidia ise domine ettiği GPU pazarını kaptırmamaya niyetli gibi gözüküyor.