Taleworlds Entertainment yeni bir oyun üzerinde çalışıyor olabilir
Kaynak : https://www.merlininkazani.com/taleworlds-entertainment-yeni-bir-oyun-gelistiriyor-haber-115053
Bana kalırsa Bannerlord erken erişimden çıktıktan sonra yeni bir oyun duyuracaklar. Ki bu kadar yakın zaman dilimi içerisinde ortaçağ harmanlı fantastik bir RPG oyunu duyuracaklarını düşünmüyorum.
Ne de olsa Bannerlord henüz maksimum kapasiteye vurmadı. Ki zaman içerisinde olacak indirimler ile fiyatlar daha da düşünce Türk oyuncular tarafından rağbet görecektir. (Umarım fiyatlar düştüğü zaman Türkiye'de yaşayan kullanıcılar oyunu satın alır. Öbür türlü rezillik çünkü.)
--------------------------------
Alper Çağlar yönetmenliğinde BluTV'de yayınlanacak BÖRÜ 2039'un duyuru fragmanı yayınlandı
Kaynak :
Zengin kız-Fakir oğlan, Zengin oğlan-Fakir kız, Şirket patronu-çalışan aşkı gibi bin bir çeşit, aynı temadaki Türk dizileri arasında Alper Çağlar'ın projeleri her zaman umut vadediyor. Ama bu mini dizinin benim gözümde başarılı olması için bir takım şeylerin artık aşılması gerekiyor.
Buna örnek verirsek; yine Alper Çağlar'ın ''Göktürk Üçlemesi'' adında bir projesi bulunuyor. Umarım bu projede kuru milliyetçi soslu sahneler görmeyiz. Ve yine umarım filmdeki düşman karakterler (Çinliler) aşırı karikatürize edilmezler. Örneğin; Türkler dahil neredeyse bütün milletlerin tarihte yağma yaptığı bir gerçek. Ama dizide Türkler, ''yağma yapmayan, iyilik melekleri'' gibi resmedilirse ortaya çok tat kaçırıcı bir manzara çıkar. Ki zaten özellikle Hunlar döneminde Avrupa'nın Doğusunu baştan aşağı yağmaladığımız tarihi bir gerçek. Eğer bu şeyler aşılmayacak olsa bile bunu doğrudan resmetmek yerine, ''Mit'' adı altında sunulması daha iyi olacaktır. Benim nezdimde bu işin orta noktası yok. Ya tarihi gerçekçilik olacak ya da bizlere bir Mit anlatılacak. Öbür türlüsü Diriliş :d
Aynı şeyler BÖRÜ 2039 için de geçerli. Bildiğim kadarıyla Alper Çağlar ortaya ''Akıncı'' tadında bir eser koyacak birisi değil. Fragmanda bulunan yıkılmış Boğaziçi Köprüsünü gören bazı insanlar dizinin post-apokaliptik bir evrende geçeceğine inanmış fakat muhtemelen bu böyle olmayacaktır. Ki mümkünse olmasın da zaten. Henüz ortaya futuristic temada dahi doğru düzgün eserler dahi koyamamışken bir anda bir post apokaliptik eserin çıkması pek sağlıklı olmayabilir. Alper Çağlar daha önce Türkiye'de neredeyse denenmemiş işleri denemeye çalışıyor. Umarım başarılı olur.